Historia restauracji na Placu Kroczka sięga lat 20 -  XIX w.
W latach 90 została rozbudowana przez ówczesnego właściciela Firmę POCH i nazwana „Pod Wawrzynem” co szybko zyskało lokalna akceptację.
W roku 2010 zyskała nowego właściciela.


„Decydując się na zakup restauracji wiedzieliśmy, że potrzebne będzie wiele zmian!
Znaliśmy jej mocne strony, ale mieliśmy również świadomość, że wiele pracy przed nami. Zaczęliśmy od nadania nowego charakteru wnętrzom, ochrzciliśmy sale „cytrynową”, „pomarańczową” i „czekoladową” a kulminacyjnym punktem zmian było otwarcie i pokazanie klientowi naszej kuchni, czyli miejsca gdzie zaczyna się restauracja.
Przeszklenie kuchni i pokazanie kucharzy świadczy o pewności i zaufaniu do naszego zespołu, który przez ostatni rok wiele z siebie dał aby wspólnie z nami powstała wyjątkowa kuchnia, wyjątkowe menu i restauracja.”


W restauracji funkcjonuje stałe menu i  menu sezonowe. W przypadku indywidualnych zamówień szef kuchni realizuje pomysły klientów tworząc nowe potrawy dostosowane do ich gustu.

„Posiadając restaurację czujemy się odpowiedzialni za to co proponujemy klientom, dlatego stosujemy zasadę sezonowości potraw, jesienią zapraszamy na grzyby w wielu odsłonach, wiosną „lekkie menu” które przygotuje nas do lata, w maju święto szparaga. Wyjątkową uwagę przykładamy do produktów z których przygotowywane są dania.
Jeśli krem pomidorowy to wyłącznie z pomidorów, steki tylko amerykańska wołowina, owoce morza najlepszego gatunku, torty i ciasta od sprawdzonych dostawców ”

Restauracja dysponuje 140 miejscami w 3 salach restauracyjnych oraz salę bankietową dla 12 osób.

„Lubimy zabawę i organizując przyjęcia priorytetem jest oczywiście udana zabawa w eleganckiej oprawie. Jeśli jest to bal karnawałowy to przenosimy się w wybrany klimat całkowicie. Restauracja staje się np. Hinduskim buduarem lub Dyskoteką z lat 80 .
Tradycją są nasze Ladies Night gdzie na czerwonym dywanie organizujemy różne atrakcje! Nie ma dla nas rzeczy niemożliwych: Czerwony kabriolet z lat 80, figury Hollywoodzkich Oscarów w oryginalnej wielkości czy limuzyna podstawiona dla klienta to tylko część naszych zrealizowanych szaleństw. Zapraszamy więc wszystkich szalonych”

Klientom  chętnie służy pomocą menager restauracji, szef kuchni zaproponuje i dobierze odpowiednie menu , a szef kelnerów zadba o dopracowanie wszystkich szczegółów przyjęcia i dopilnuje aby obsługa była na najwyższym poziomie.

„Zapraszamy Państwa i obiecujemy zadowolenie i już dziś zapowiadamy dalsze zmiany"

Właściciele